Tıkla Ara+902128751000

Halıdan Yağ Lekesi Nasıl Çıkarılır?

Halıdan yağ lekesi nasıl çıkarılır? Yaşam alanlarının vazgeçilmez dekoratif unsurlarından biri halılar. Ne yazık ki bazen zor lekelerle mücadele etmek zorunda kalınabiliyor.

Halıdan yağ lekesi nasıl çıkar mı?

Bunlardan biri de halıya dökülen her nevi yağ. Yemeklik yağlardan, losyonlara kadar farklı bileşimlerden de meydana gelse, halıların üzerinden yağ katmanlarını temizlemenin birkaç püf noktası bulunuyor.

Yağ Lekesi ve diğer tüm lekelerin çıkartılmasında Beylikdüzü Gürpınar halı yıkama çözümleri olarak Kale markası ile yanınızdayız.

Halı ve koltuklardaki yağ lekeleri, kimi zaman asit içeren organik maddeler yardımıyla temizlenmeye çalışılır. Bazı hâllerde de oldukça fayda sağlar. Fakat asit, bazı cins dokumalar üzerinde birtakım menfî etkileri de gündeme getirecektir. Burada öncelikli olarak ana malzemeyi tanımamız ve ona en ideal temizlik ürünü ile müdahaleyi gerçekleştirmemiz olacaktır.

Halıdaki Yağ Lekesi Nasıl Çıkar?

Halıdaki yağ lekesi nasıl çıkar? Yağ lekesini temizlemenin en kolay yolu; bulaşık deterjanı ve sıcak su ile yapılan uygulama yöntemi. Bu yöntem hem basit malzemeler ile gerçekleştirilebiliyor hem de halının dokusunda bir bozulma meydana getirmiyor. Özellikle yemeklik yağ gibi daha kolay temizlenebilen lekelerde oldukça ideal bir yöntem. Deterjan bir miktar leke üzerine dökülür, sıcak su ve uygun bir bez yardımı ile ovalanarak durulanır.

Yünlü halıdan yağ lekesi nasıl temizlenir?

Yünlü halılar, oldukça narin ve sıkı bir dokuma olarak yaygın bir kullanım alanına sahip. Bölgesel yağ lekesini çıkarmada deterjan ve sıcak su yöntemi uygulanabileceği gibi, tuzlama işlemi de düşünülebilir. Leke üzerine tuz veya kabartma tozu sürülerek, bir müddet bekletilir. Daha sonra duru su ile hafifçe ovalanarak tuz ve yağ kalıntıları yok edilmiş olur. Yün ve ipek halılar üzerinde temizlik işlemi uygulanırken oldukça dikkatli olmak gerekiyor. İpliklere ve düğümlere zarar vermemek ve renk dokusunda solma meydana gelmesini engellemek için oldukça naif bir dokunuşla temizlemek önemli.

Halıfleks ve makine halısı diye bilinen standart yer örtülerinde ise yıpranma oranı daha düşük olmaktadır. Yine de malzemenin kalitesine ve örgü türüne göre bazı hassasiyetler meydana gelebilir. Her türlü lekelenme için hızlı ve doğru bir müdahale gerçekleştirmek önemli. Lekenin yüzeyde kaldığı süre boyunca renk bırakma ve sararma riskinin arttığını unutmamanız gerekiyor.

Halıdaki Motor Yağı Lekesi Nasıl Çıkar?

Motor yağı, her türlü yüzey üzerinde oldukça yerleşik bir karakter sergiler. Özellikle kumaş ve yün üzerinde derine işleyerek, inatçı bir leke hâline gelebilir. Motor yağı hangi yüzey üzerine döküldüyse, farklı bir yöntem ve malzeme kullanımı mevzu bahis olacaktır. Ayrıca daha fazla insan gücü ve basınçlı bir uygulama gerekeceğinden, halı üzerinde kalıcı hasarların meydana gelmesi de kaçınılmaz.

Halıdan Yağ Lekesi Çıkarma Yöntemleri

Peki, halıya dökülen motor yağı, halıya zarar vermeden nasıl çıkarılır. Motor yağının çözünmesinde en garantili çözüm hangisidir. Daha önce deneyimlenmiş ve pozitif sonuçlar vermiş yöntemlerden bazıları şunlardır;

  • Bebek pudrası
  • Nişasta
  • Çamaşır deterjanı
  • Kabartma tozu
  • Beyaz sirke

Bu malzemelerin kullanımında önemli olan silme işleminde itinalı davranmaktır. Ayrıca ne kadar erken müdahale edilirse, lekenin tamamen çıkarılma ihtimali de o oranda artış göstermektedir.

Motor yağını halı yüzeyinden çıkarmak için;

  1. Öncelikle ana temizlik malzemelerinden birini (pudra, deterjan, kabartma tozu veya sirke) tercih ederek lekeli bölgeye sürün.
  2. Lekenin çözülmesi için bir süre bekleyin
  3. Temiz bir bez, sünger ve kağıt havlu bulundurun.
  4. Lekeli bölgeyi hafif ve dıştan içe doğru hareketlerle silin.
  5. Bu işlemi leke çıkana kadar tekrar edin.

Sirkeli su veya deterjanlı su kullanımında bu karışımı yüzeye sürerek bir süre beklemeniz, daha sonra bölgeyi temiz ve beyaz bir bezle silmeniz yeterli olacaktır.

Halıdaki Yemek Lekesi Nasıl Çıkar?

Halıdaki yemek lekesi nasıl çıkar? Pişmiş yemek lekesini temizlemeden önce, karışımda yağ, tuz ve salça gibi tüketim malzemelerinin varlığını göz önünde bulundurmalısınız. Sulu yemeklerin halıya dökülmesi, oldukça sorunlu bir süreç yaratabilir. Böyle bir durumda yemek kalıntısının ve alt tabakaya işleyen sıvının uzun süre bekletilmemesi gerekiyor. Kuruyan yemek ve yağ lekeleri temizlenirken, halı üzerinde renklenme ve soluklaşma gibi olumsuz koşullar yaratabiliyor. Öncelikle kuru bir bez, daha çok da kağıt havlu yardımıyla yüzeyde kaba temizlik yapılır. Daha sonra kirli alana tuz, kabartma tozu; sirkeli su veya deterjanlı su karışımı sürülür. Hafif ovma hareketleri ile düz su yardımıyla durulanır. Bu işlemler uygulama zamanına ve halının ana üretim malzemesine göre farklı bir tesir alanı yaratmaktadır. Başarı oranını yükseltmek için uygulama yönergelerinin her bir adımını titizlikle uygulamak gerekiyor.

Kale Halı Yıkama Şirketi Çözümleri

Kale Halı Yıkama Şirketi olarak; halıfleks, kilim, ipek halı, yün halı, makine halısı ve el dokuma halılarınızın evde ve fabrika ortamında tüm lekelerden arındırılmasını sağlıyoruz. Firmamız tarafından verilen hizmetin uygulama kalitesi kadar, randevuya bağlılık ve teslimatta dürüstlük ilkesiyle yola çıkmaktayız. Ehliyetli personeller ve uygun fiyatlarla halı yıkama hizmetlerimizden faydalanabilirsiniz.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*