Tıkla Ara02129093628

Halıdaki Pas Lekesi Nasıl Çıkar?

Halıdaki pas lekesi nasıl çıkar? Evlerde, ofislerde ve alternatif kapalı mekânlarda en çok kirlenen eşya halılardır. Zaman zaman üzerine dökülen sıvı ve katı maddeler nedeniyle görsel kayıplar meydana gelebilir. Bazı leke ve kirler, halı yüzeylerinde istenmeyen koku ve bakterilerin meydana gelmesine sebebiyet verir. Halıların belli aralıklarla yıkatılması ve leke giderme programlarının uygulanması kaçınılmaz olmaktadır.

Halıdaki pas lekesi nasıl çıkar?

Halıdaki pas lekesi nasıl çıkar?

Halı yıkama programları evlerde oldukça çetrefilli bir süreç. Kuruma potansiyeli göz önüne alındığında çok fazla ıslatmadan temizlemek mecburî oluyor. Bu da halıların bütünsel olarak temizlenmesini engelliyor. Yine amatör uygulamalar sonucu bazı lekelerin kalıcı hâle gelmesi, lekelerin tamamen çıkmaması ve kurutma süresinin uzaması nedeniyle paslanma gibi sonuçlar doğabilmektedir.

Beylikdüzü’nde yaşıyor ve halılarınızda leke problemleriniz var ise Kale halı yıkama fabrikamız emrinizdedir. Bir telefon etmeniz yeterli olacaktır. Öncelikle halılarınız adresinizde inceleyip lekelerin çıkması konusunda bilgiler verdikten sonra teslim alıyoruz.

Halı neden paslanır?

Halıların paslanmasındaki en büyük etki nemdir. Bu bazen ortamdaki nemin normalden fazla olması nedeniyle bazen de temizlenen halıların iyi kurutulmaması sonucu meydana gelmektedir. Su ve oksijenin meydana getirdiği bu oksitlenme, zamanla halıların geri dönüşü olmayan tahribatlara uğramasına neden olur. Ayrıca iyi temizlenmediği takdirde tekrar pas ve küf meydana gelmesi oldukça yüksek ihtimaldir. Tüm mekânı saracak kadar ağır ve kötü bir koku yayarak, ortamdaki atmosferin de bozulmasına neden olurlar.

Halıların paslanmaması için ne yapmak gerekir?

Ev dekorasyonunda çok büyük bir yer kaplayan halı ve dokumalar, belli bir bütçe ile ve öznel zevklere uygun bir armoniyle her mekânın olmazsa olmaz elemanlarıdır. Harcadığınız emek ve para, bazı ihmaller nedeniyle kullanılamaz hâle gelebilir. Can sıkıcı sonuçlarla karşılaşmamak için yapmanız gerekenler ise çok basit. Halıların paslanmaması ve renk-doku kaybı ile kötü kokulara neden olan bakterilere maruz kalmaması birtakım gereklilikleri yerine getirmenizle mümkün olacaktır. Bunlar;

  • Halıları uygun periyotlarda uzman firmalara temizlettirin.
  • Evde amatörce temizlediğiniz ve yıkadığınız halıları mümkün olan en kısa sürede kurutun.
  • Halı üzerine dökülen herhangi bir atık maddeye en kısa vâdede müdahale edin.
  • Halı cinsine uygun olmayan kimyasalları kesinlikle kullanmayın.
  • Ortam havalandırması yaparak ve halıları açık alanlarda havalandırarak küf ve pas tutma riskini uzaklaştırın.
  • Silme işlemi sırasında sert ve kaba hareketlerle ovmayın.

Halıdaki Pas Lekesi Neyle Geçer?

Halıdaki pas lekesi neyle geçer? Pas lekesi, diğer risklere göre bir nebze daha zorluk çıkarabilir. Bunun sebebi, paslı bölgenin yüksek oranda halı ile birleşme meydana getirmesi. Ayrıca burada müdahale süreci de büyük önem taşıyor. Uzun süre temizlenmeden bırakılan pas öbekleri, yüzeye daha sıkı tutunacak ve zamanla halının yapısında da dejenerasyona sebep olacaktır.

Pas lekesini çıkarmak için ne yapmalıyım?

Pas lekesini çıkarmanın bazı püf noktaları var. Ön müdahale ve bütünsel temizlik programlarını sırasıyla gerçekleştirmeniz gerekiyor. Öncelikle yüzeyde, toz ve atık hâlinde duran lekelenmeye müdahale etmelisiniz. Bir spatula ile çok zorlamadan ve halıya zarar vermeden ön uygulama sağlanabilir. Kazıma işlemi bittikten sonra geride kalan leke ve izleri çıkarmak için aşağıdaki adımları izleyin.

  • Kazıma ile meydana çıkan partikülleri süpürün.
  • Leke üzerine beklemeden müdahale edin.
  • Islak bir sünger ve bir miktar sıvı deterjan ile bölgenin yumuşamasını sağlayın.
  • 1 bardak su ile bir kaşık amonyak karışımını spreyleme ile alana sıkın.
  • 5-6 dakika bekleyin.
  • Renk bırakmayan ya da renksiz bir bez ile tekrar lekeyi silin.

Amonyaklı su yöntemi oldukça fayda sağlayacaktır. Bazı halılar üzerinde amonyak kullanmak zararlı olabilir. Bunun için riske girmeden profesyonel bir dokunuşa müracaat etmek çok daha kesin ve pozitif sonuçlar yaratacaktır. Eğer bir halı yıkama firmasından destek almak istiyorsanız, firmanın güvenilirliğine ve referanslarına dikkat etmeniz gerekiyor. Temizleme, yıkama ve kurutma seansları, halıların tüm atıklardan arındırılması ve zarar görmemesi açısından oldukça önemlidir. Ayrıca her dokuma için kullanılacak malzemenin de spesiyal olduğunu akılda bulundurmak gerekiyor.

Kale Halı Yıkama ile en zorlu lekelerden ekonomik ve güvenilir bir şekilde kurtulabilirsiniz. Lekeler halı üzerinde tahribata yol açmadan önce, firmamızdan randevu alarak süreci garanti altına alabilirsiniz.

Halıdan Pas Lekesini Çıkarma Yöntemleri Nelerdir?

Halıdan pas lekesini çıkarmak için başka yöntemler de mevcut. Bu yöntemlere geçmeden önce dokumanıza en uygun olanı seçmeniz gerektiğini hatırlatmakta fayda var. İstenmeyen sonuçlar, malzemeyi tanımamaktan ve uygun ürün seçmemekten meydana gelmektedir. En iyi ihtimalle halılarınız tamamen temizlenmeyecek ve hem emeğiniz hem de sürece harcadığınız bütçe boşa gidecektir. İşte pas lekesini halıdan en pratik şekilde temizlemenin yolları;

  • Amonyaklı su ile temizleme
  • Beyaz sirke, limon suyu ve tuz senteziyle temizleme
  • Deterjan ile yumuşatma ve yüzeyi ıslak havlu ile silme
  • Leke üzerine limon suyu sürerek birkaç saat bekletme (koyu renkli halılar için)

Eğer sirke, limon ve tuz karışımını denemek istiyorsanız, yarım su bardağı sirke yeterli olacaktır. İki kaşık tuz ile yarım limonu sıkarak elde ettiğiniz suyu sirkeye ekleyin. Yine 2 saat kadar bekleyerek pasın çözünmesini sağlayın. Daha sonra ovma ve silme ile lekeyi yok edebilirsiniz.

Halı yıkama konusunda siz değerli dostlarımıza çözüm odaklı sonuç için firmamızı aramanızı öneriyoruz. En uygun fiyatlara profesyonel çözümler için biz buradayız.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*