Tıkla Ara+902128751000

Halıdaki Ağda Lekesi Çıkar Mı? Nasıl Çıkarılır?

Halıdaki ağda lekesi çıkar mı? Gündelik yaşamda kullanılan her türlü malzeme, ev içinde çeşitli yüzeylerde lekeler meydana getirebiliyor. Rutin ve bilindik temizlik yöntemleri, bazı durumlarda yetersiz kalabiliyor. Evlerde kullanılan eşyaların yapısal niteliği, temizlenme sürecindeki gerekliliklerin de değişmesine neden oluyor. Hem daha temiz ve steril bir yaşam alanına sahip olmak hem de göze hitap eden bir ahenk yakalamak, halıların temizliğinden geçiyor. Halılar üzerinde meydana gelen sararmalar ve eskimeler, tüm mekânın görsel zenginliğini kamufle edebilmektedir. Ayrıca düzgün temizlenmeyen lekeler, zamanla daha inatçı bir hâl alabilmekte, halı saçaklarının yıpranmasına neden olmaktadır.

Halıdaki Ağda Lekesi Çıkar Mı? Nasıl Çıkarılır?

Halıdaki Ağda Lekesi Çıkar Mı? Yöntemleri Nelerdir?

Halıya dökülen tüm lekeler için profesyonel çözüm Kale Halı Yıkama Fabrikasında!

Halıdan Ağda Lekesi Nasıl Çıkar?

Halıdan ağda lekesi nasıl çıkar? Ağda şekerli ve yapışkan bir yapıya sahiptir. Döküldüğü yüzeyde oldukça yerleşik bir hâl alabilir. Ilık ve sıcakken dökülen ağda, yapıştığı yüzeyde donarak büyük bir sıkıntıya da neden olabilir. Her türlü lekenin halı yüzeyinden temizlenmesi için farklı bir yöntem bulunuyor. Kalıcı bir hasar bırakmadan ve en kolay şekilde ağda lekesini çıkarmada da uygun müdahale alanları mevcut.

Ağdanın sertleşen ve bulunduğu yüzeyi tutan bir yapısı bulunmaktadır. Temizlik sürecinde ilk hedef, katılaşan maddenin tekrar yarı akışkan bir kıvama getirilmesi olacaktır. Bunun için sıcak su ve yağ çözücü türevi maddeler oldukça fayda sağlar. Buna ek olarak çok az kişinin bildiği, yumuşak ve sert yüzeylerin temizliğinde olumlu sonuçlar yaratan maddelerden biri de gaz yağıdır. Eskiden her evde kullanılan gaz lambalarının içine koyulan yağ, içerdiği kimyevi doku sayesinde leke ve kalıntıların çözünmesinde etki edecektir. Gaz yağı benzeri bir diğer seçenek ise tiner. Boya, donmuş yağ vb. atıkların çözülmesinde kullanılan tiner, halı yüzeyindeki ağdanın temizlenmesi adına da büyük fayda sağlar. Peki bu yöntemler nasıl uygulanır?

  • Gaz yağı ve tinerin ağda üzerine uygulanması hemen hemen aynı adımları içermektedir.
  • Leke üzerine bir miktar bu likit maddelerden dökülür.
  • Plastik bir spatula ve nemli bez yardımıyla çözünen ağda yüzeyden ayrıştırılır.
  • Yapışıklığın giderilmesi için bu işlem yetecek miktarda tekrar edilir.
  • Ağda kalıntıları tamamen temizlendikten sonra durulama işlemine geçilir.
  • Durulama sırasında bol su ile ovalama oldukça önemlidir.
  • Duru su ile tiner ve gaz yağından da temizlenen yüzey, dilenirse halı şampuanı ile daha steril bir hâle getirilebilir.

 

Halıdan Ağda Lekesi Çıkarma Yöntemleri

Halıdan ağda lekesi çıkarma yöntemleri, lekenin hacmine ve halının cinsine göre dikkatle seçilmelidir. Yukarıda bahsi geçen tiner ve gaz yağı uygulaması, bazı hassas yüzeylerde renk bozulması gibi sonuçlar meydana getirecektir. Bu daha çok sıradan ve kalitesiz halılarda kullanılan iplik boyaları nedeniyle meydana gelmektedir. Böyle bir risk söz konusuysa, faydalı yöntemlerden biri de zeytinyağı olacaktır.

Yağ, kaygan yapısıyla yapışkan maddenin özelliğini yitirmesine neden olur. Böylece yünlü ve iplikli bir yüzeye tutunmuş ağdanın, daha kolay ayrıştırılmasını sağlar. Lekeli alan üzerine dökülen zeytinyağı, ağdanın saçaklardan ayrılmasını sağlar. Bundan sonra uygun temizlik malzemeleri ve düz su ile bölgenin her türlü maddeden arındırılması gerekmektedir. Çeşitli deterjanlar ve halı şampuanları, kullanılan yağın bıraktığı etkiyi yok etmede oldukça işe yarayacaktır.

Kale halı yıkama hizmetlerimiz seçeneklerini inceleyerek diğer taleplerini içinde firmamızı araya bilirsiniz.

Halıdan Ağda Lekesi Çıkarma ve Dikkat Edilecekler

Halıdan ağda lekesi çıkarmak bazı hâllerde oldukça zahmetli olabilmektedir. Burada ağdanın yapışkanlığını muhafaza edip etmemesi, dökülen alanın genişliği ve müdahale etmede geç kalıp kalmamak gibi birtakım faktörlerden söz edilebilir. Her zaman için bu tip durumlarda ilk uygulama oldukça önemlidir. İvedi şekilde gerçekleştirilen temizleme operasyonları, lekelerin derine işlemesine ve renk yapısında bozulmalar yaratmasına mani olur. Bundan sonra genel bir temizlik ve arta kalan lekeler için daha profesyonel bir yardım alabilirsiniz.

Ağda gibi yapışkan maddelerin soğuk ve sıcak hâlde olup olmamaları, uygulanacak yöntemin belirlenmesinde en büyük paya sahip. Halı yüzeyinde soğumuş ve katılaşmış ağda tabakasının çekilerek ve kazınarak çıkartılmaya çalışılması, iplik kaçması ve saçakların kopması gibi geri dönüşümsüz hasarlar bırakabilir. Ayrıca çeşitli kimyasallar, halılardaki desenlerin bozulması gibi olumsuz sonuçlar da doğurabilmektedir.

Eğer ağda hala sıcak haldeyse, yumuşak bir madde ile ağdayı temizleyebilir, geri kalan leke için yağ ve deterjan kullanabilirsiniz. Donmuş ağda katmanı içinse sıcak uygulama her zaman daha olumlu sonuç verir. Tüm bu uygulamalar, amatör ve deneme yanılma usulüne dayandığı için, halının cinsine ve malzemesine göre bazı hasarların meydana gelmesi olası.

Kale Halı Yıkama Firması olarak, acil çözümler üreten ve garantili sonuçlarla müşterilerin yüzünü güldüren bir hizmet programı vadetmekteyiz. Halıların yıkanması, kurutulması ve evlere teslim edilmesinde, her türlü zayiat firmamız tarafından sigorta altındadır. Detaylı bilgi için bizimle irtibata geçin.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*